STEM EN BEN ERBIJ!

Bepaal mee wie de Sportprijs en de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk moeten winnen en breng uw stem uit!
Stemmen kan nog tot en met zondag 27 oktober 2019.

Mohamed AliMohamed Ali
Mohamed Ali

atletiek
Mohamed Ali is een van oorsprong Somalische atleet, die sinds enkele jaren in Cuijk woonachtig is en inmiddels de Nederlandse nationaliteit bezit. Hij heeft zich toegelegd op de midden- en lange afstanden en heeft in 2017 de Nederlandse titel veroverd op de 5000 meter, nadat hij eerder brons behaalde in 2016. Hij was zowel in 2018 als 2019 2e op het NK halve marathon. Daarnaast behoort hij tot de Nederlands top op het onderdeel veldlopen. Mohamed is een zeer gedreven en gemotiveerde hardloper, die een voorbeeld is van hoe je je eigen toekomst in handen kunt nemen.

Robby van RaaijRobby van Raaij
Robby van Raaij

voetbal
Robby van Raaij verdient het volgens de jury om genomineerd te worden vanwege zijn indrukwekkend lange carrière op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. Robby heeft jarenlang gespeeld bij De Treffers in Groesbeek en JVC Cuijk en is nu actief bij tweedeklasser Vianen Vooruit, de club waar hij als jeugdvoetballer ooit begon. Robby is een karakterjongen, die vooropgaat in de strijd en zijn team nooit in de steek laat. Hij is een gedreven sporter, die door zijn niet aflatende inzet en zijn specifieke voetbalkwaliteiten medeverantwoordelijk is voor de sportieve opmars van Vianen Vooruit.

Levi VloetLevi Vloet
Levi Vloet

paralympische atletiek
Levi is een paralympische atleet, gespecialiseerd in de 100- en 200 meter sprint. Hij heeft inmiddels de High Potential-status van NOC*NSF en traint fulltime op Papendal, als lid van het Nederlands Paralympisch Team. Hij hoopt in 2020 aan de Paralympische Spelen in Tokio te kunnen deelnemen. Levi is Nederlands kampioen op 60 meter, veroverde eerder brons op het EK 4x 100 m en is wereldwijd 10e op 100 meter en 9e op 200 meter.

Jarno KosterJarno Koster
Jarno Koster

zwemmen
Jarno Koster is een uitzonderlijk zwemtalent. Hij behaalde in de afgelopen jaren negen gouden, negen zilveren en 4 bronzen medailles tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Bijzonder is ook zijn toewijding voor de sport. Jarno traint liefst 22 uur per week en ligt elke ochtend al om half 6 in het zwembad om te trainen. Jarno doet er alles aan om de top in de zwemsport te bereiken.

Havoc dames 1Havoc dames 1
Havoc dames 1

volleybal
Het eerste damesteam van Havoc uit Haps is in 2019 voor het eerst in de geschiedenis gepromoveerd naar de eerste divisie. Zij spelen daarmee volgend seizoen op het derde niveau van Nederland. Dat heeft het team gedaan met bijna uitsluitend Hapse volleybalsters. Een even fraaie als opmerkelijke prestatie voor een relatief kleine dorpsclub als Havoc.

SPORTPRIJS

Stemmen
Emma LoeffenEmma Loeffen
Emma Loeffen
zangeres
Het zangtalent van Emma Loeffen werd al vroeg opgemerkt. Zo nam zij onder meer deel aan The Voice Kids en werd zij opgenomen in het team van Marco Borsato. Wat de jury bijzonder aanspreekt is dat Emma, door hard te werken, zich als zangeres is blijven ontwikkelen én dat zij als nog jonge artieste het lef heeft gehad om een eigen theatershow samen te stellen. De eerste editie van ‘Emma & Friends’ zorgde in het najaar van 2018 voor een uitverkochte Schouwburg. In het najaar van 2019 komt zij met een nieuwe show.
Deirdre AngenentDeirdre Angenent
Deirdre Angenent
operazangeres
Deirdre Angenent is een klassiek operazangeres. De afgelopen jaren zong ze in tientallen opera’s van onder andere Wagner, Mozart en Monteverdi. Deirdre heeft zowel nationaal als
internationaal faam verworven met haar optredens. Zo won zij belangrijke prijzen in ’s-Hertogenbosch, Boekarest, Istanbul en Sydney en op het Italiaanse concours ‘Valsesia Musica’. Bovendien was zij in 2018 genomineerd voor de Brabantse Cultuurprijs.
Nelly van LeurNelly van Leur
Nelly van Leur
natuur- en landschapsfotografe
Nelly van Leur is een natuur- en landschapsfotografe. Haar foto’s, onder meer van zonsopkomsten aan de Maas in Cuijk, gaan de hele wereld over. Zij heeft met haar foto’s prijzen gewonnen, waaronder de 'Photographer of the World 2017'. In januari 2019 won ze de prijs ‘foto van de maand’ bij The Universe of Colour Photography. Bijzonder is dat Nelly een oogziekte heeft en daardoor minder goed ziet. Haar foto’s dragen een ongelooflijk kleurenpalet. De positionering van de natuurelementen die ze op een foto zet, zijn die vanuit een kunstenaarsoog gezien. Haar foto’s zijn schilderijen van een kunstenaar op hoog niveau.
Cobi van BaarsCobi van Baars
Cobi van Baars
schrijver en schilder
Cobi van Baars schildert en schrijft op een uitmuntend hoog niveau. Cobi debuteerde 2 jaar geleden met de, landelijk zeer goed ontvangen,roman Schipper & Zn bij uitgeverij Atlas Contact. Onlangs verscheen haar tweede roman Over het krakende ei. Ook deze roman laat zien hoe meeslepend Cobi kan schrijven. Ook als schilderes weet zij haar emoties om te zetten in sprekende kunstwerken, met een herkenbare eigen stijl.
MOOV_N SQUADMOOV_N SQUAD
MOOV_N SQUAD
dansgroep hip hop
De dansgroep MOOV_N SQUAD is in de afgelopen jaren 2x Nederlands kampioen hip hop geweest, heeft tweemaal het podium bereikt tijdens de Europese kampioenschappen (3e en 2e) en was 7e op het vorige WK. Uitzonderlijke goede prestaties, die het resultaat zijn van talent en veel trainingsarbeid. Bij het laatste worden ze begeleid door dansschool Chance4Dance in Cuijk. De samenwerking en uitvoering van MOOV_N SQUAD geven zoveel energie af dat je pas weer rustig kunt ademhalen als de dans ten einde komt. De choreografie is te gek en deze groep kan alleen nog maar groeien.

CULTUUR

Stemmen

AVOND VAN DE UITBLINKERS OP 2 NOVEMBER

De Sportprijs en de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk worden op zaterdagavond 2 november uitgereikt tijdens de Avond van de Uitblinkers in Schouwburg Cuijk. Cuijkse sporters en cultuurbeoefenaren laten die avond hun talent zien en stimuleren anderen om zelf ook een uitblinker te worden. De Avond van Uitblinkers begint om 18.30 uur. Vanaf 1 oktober kunnen (gratis) kaarten worden besteld voor de Avond van de Uitblinkers. Klik hier voor het programma van de Avond van de Uitblinkers’

De Avond van de Uitblinkers is een initiatief van Biblioplus, Schouwburg Cuijk, Cuijk Doet en gemeente Cuijk.

BRENG UW STEM UIT

Hoe kunt u uw stem uitbrengen?

  • Kies eerst een categorie: Sportprijs of Cultuurprijs. Bepaal vervolgens uw  rangschikking van de kandidaten door ze te slepen naar de plekken 1 tot en met 5. De nummer 1 is uw winnaar. Daarna volgen de nummers 2 tot en met 5;
  • U mag voor beide categorieën stemmen. Om uw stem geldig te laten zijn hebben wij wél uw naam en mailadres nodig;
  • U ontvangt een bedankmail na de stemming. Uw gegevens worden daarna niet meer gebruikt en na 2 november ook niet meer bewaard;
  • Alle publieksstemmen worden opgeteld. De kandidaat met de meeste stemmen krijgt 10 punten, de tweede 8 punten, de derde 6 punten, de vierde 4 punten en de vijfde 2 punten.
    De punten van de publieksjury worden vervolgens opgeteld bij de waardering van de vakjury (eveneens 10, 8, 6, 4 en 2 punten). De kandidaat met de meeste punten wint, afhankelijk van de categorie, de Sportprijs of de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk. Bij een gelijke eindstand is het oordeel van de vakjury doorslaggevend;
  • De Sportprijs en de Cultuurprijs worden uitgereikt tijdens de Avond van de Uitblinkers op zaterdag 2 november.

KOM NAAR AVOND VAN DE UITBLINKERS

Cuijk barst van het talent. Op tal van terreinen, maar in ieder geval ook op het gebied van sport en cultuur. Veel van die talenten weten zich écht te onderscheiden. Zij leveren indrukwekkende prestaties die niet alleen de aandacht van hun dorpsgenoten trekken, maar ook nationaal en soms zelfs buiten de landsgrenzen opvallen. Zij mogen met recht ‘uitblinkers’ worden genoemd.

Op zaterdag 2 november wordt een podium geboden aan die uitblinkers van nu – en zij die het graag willen worden. Cuijk Doet, Biblioplus, Schouwburg Cuijk en gemeente Cuijk organiseren een inspirerend en verrassend programma onder de titel ‘De Avond van de Uitblinkers’.

Een van de hoogtepunten van de avond wordt de uitreiking van de Sportprijs en de Cultuurprijs. Maar de bezoekers staat nog meer te wachten tijdens ‘De Avond van de Uitblinkers’: van boeiende sprekers tot uitdagende workshops en van mini-voorstellingen tot sportdemonstraties.

PROGAMMA AVOND VAN DE UITBLINKERS

zaterdag 2 november 2019, Schouwburg Cuijk

18.00 uur Schouwburg open
18.30 uur start programma met onder meer interview met Karim El Guennouni
19.00 uur doorlopende demonstraties, workshops en optredens in diverse ruimtes van Schouwburg Cuijk
20.30 uur presentatie Sanne Wevers
21.00 uur uitreiking Sportprijs en Cultuurprijs gemeente Cuijk
21.30 uur nazit in de foyer van Schouwburg Cuijk


De Avond van de Uitblinkers is een initiatief van Biblioplus, Schouwburg Cuijk, Cuijk Doet en gemeente Cuijk