Sanne Claassen-van Daal - &Zo Arbeidsbemiddeling

Sanne Claassen-van Daal - &Zo Arbeidsbemiddeling

‘Het is prachtig om te zien hoe de Hapse gemeenschap zijn schouders ergens onder zet’

“Als iemand twijfelt aan de werkgelegenheid in de gemeente Cuijk en omgeving, dan moeten ze mij maar eventjes bellen. Er zitten hier zoveel prachtige, grote bedrijven. Parels die door hun bescheidenheid vaak nog onbekend zijn. Waarbij de mensen die ik er plaats écht opkijken en aan mij vragen ‘zit dat echt in Cuijk?’.

Ik ben in april 2017 gestart met &Zo Arbeidsbemiddeling en heb in de eerste tien maanden al meer dan zestig kandidaten aan een baan geholpen. Mijn geheim? Anders dan de grote jongens vind ik het persoonlijke contact met mijn klanten heel belangrijk. Ik ga daarbij op zoek naar de match, waarbij dit écht de baan is waar de werkzoekende iedere ochtend met plezier zijn bed voor uitkomt. In de huiskamersetting die ik gecreëerd heb in mijn kantoor – aansluitend aan het autobedrijf van mijn vader - maak ik het ze zo comfortabel mogelijk. Waar ze buiten de regio enorm op de klok letten, daar maak ik er een gezellig gesprek van. En dat zie ik meer om me heen. Daardoor zijn we hier in de regio écht niet minder commercieel; we doen het gewoon op een zachtere manier.

Zo persoonlijk zaken doen, heb ik meegekregen van mijn ouders. Ik kom uit een echt ondernemersnest. Mijn vader heeft al jarenlang een autobedrijf en mijn moeder – die helaas overleden is – runde de jeansshop aan de overkant van de straat. Het bord staat als eerbetoon nog steeds aan de Kalkhofseweg. Klanten die vroeger bij mijn moeder in de winkel kwamen, hebben het nog steeds over haar. Ze was zo oprecht geïnteresseerd en onthield alles: van de maten tot de namen van de kleinkinderen. Ik vind het fijn dat er nog zoveel over haar wordt gesproken. En dat ze mij met haar vergelijken, zowel qua uiterlijk als in doen en laten. Dat maakt mede waarom ik het zo fijn vindt om in Haps te wonen.

Haps
In Haps voel ik de veiligheid en geborgenheid. Ik ken de mensen hier en hun mentaliteit. Meer sociale controle in een kleine gemeenschap? Natuurlijk, maar dat is niet per se negatief. Ik doe gewoon mijn eigen ding. Dat er meer persoonlijk contact is en men op elkaars kinderen let, vind ik fijn. Net als dat men een oogje in het zeil houdt in de omgeving. Niks mis mee. Maar wat ik het fijnste vindt, is de ruimte die we hier hebben. Zo hebben we zelf een weide met prijswinnende alpaca’s. Daarnaast is het prachtig om te zien hoe de gemeenschap zijn schouders heeft gezet onder de realisatie van het speelbos en de Vredeskapel. In het bos kom ik graag met mijn jongens van 5 en 9. En mijn moeder had maar één wens: zij wilde naast de vredeskapel begraven worden.

Er is sowieso veel te beleven in Haps. In de zomervakantie hebben we nog échte kindervakantieweek, waarin ze de hele week kunnen bouwen. We hebben een actief verenigingsleven, waarbij je kunt kiezen uit allerhande sporten van voetbal tot volleybal en judo. En laten we ook de dansmariekes van de Zelfkanthennekes niet vergeten; die zetten iedere keer weer goede prestaties neer.

Bootcamp
Daarnaast bootcamp ik fanatiek bij FitnessNext in Cuijk. We trainen op de Maaskade, bij de Waai, op de Zuring en in de zomer ook op het strandje van de Heeswijkse Kampen. Of het nu regent of vriest; we gaan steeds door. Zo zie je steeds weer de verschillende gezichten van Cuijk. Van de drukte op het water in de zomer tot aan de mist die weg trekt. Zeker de zon op zien komen op de Maaskade vind ik een echt cadeautje.