Ellen en Jorjan

Ellen en Jorjan

“Ruim wonen, met Nijmegen om de hoek”

In oktober 2016 zijn Ellen en Jorjan in Cuijk komen wonen. Ze waren in die tijd op zoek naar een koopwoning in de omgeving van Nijmegen. Op het moment dat ze De Messemaker binnenreden, waren ze verkocht. “Wat een mooie wijk, dat zie je niet vaak.” Het huis dat daar te koop stond, prikkelde hun nieuwsgierigheid. “We zijn een kijkje gaan nemen. We zagen de glazen wand met uitzicht op de tuin en de bosrand erachter en het voelde meteen goed. We zijn niet eens een tweede keer gaan kijken, we hebben het meteen gekocht.”

Ze hebben daarvoor lange tijd met veel plezier in Nijmegen in een appartement gewoond, tot de kinderen kwamen. “We wilden daar liever niet ons gezin laten opgroeien. We zijn eerst in Nijmegen gaan zoeken, maar in die periode sloeg net de huizenmarkt op hol en konden we nergens meer terecht. Toen zijn we heel breed gaan kijken.” Cuijk kenden ze al, vrienden wonen hier en Jorjan surft regelmatig op de Kraaijenbergse Plassen. “We wilden aan een straatje wonen waar de auto’s niet voorbij razen. Het liefst ook met een speeltuintje. Dat heb je hier niet, maar er ligt wel een parkje met een vijver waar je mooi kunt wandelen. En je hoeft de wijk maar uit te lopen om bij de speeltuin in Padbroek te komen.” Ook de bosrand waar hun tuin aan grenst, is een geliefde plek. “Zeker in de zomer en herfst is het prachtig.”

“We hebben nu een vrijstaande woning. Dat was in Nijmegen geen optie. Als je bereid bent de stad uit te gaan, dan krijg je er heel wat voor terug. Moet je eens kijken wat je hier hebt, en zo dicht bij de stad. Je kunt hier watersporten en prachtig wandelen of fietsen. We pakken vaak het pontje om aan de overkant van de Maas een ijsje te eten. En je hebt hier leuke tentjes, zoals De Bankier.” In Sint Agatha (nabij Cuijk) komen ze vaak. Kinderen Teddie, Kee en Rijk spelen daar op het pas opgeknapte schoolplein van De Lindenkring, waar Teddie naar school gaat. Daar heeft Ellen vorig jaar in een van de ruimtes Peuterspeelzaal Klein Geluk opgericht. “Het is leuk om te kijken wat je bij kunt dragen als je ergens komt wonen. We hebben een hele mooie plek gevonden.”