Theo en Myrle Zegers, SAM Precision

Theo en Myrle Zegers, SAM Precision

“Onze producten gaan vanuit Cuijk naar de ruimtevaart, de medische industrie en de voedingsmiddelenindustrie wereldwijd”

Wij zijn continu bezig met het investeren in de kennis en kunde van onze medewerkers, een klantgerichte aanpak en in de technologie van morgen”

"Bij SAM Precision frezen en draaien we fijnmechanische onderdelen. Dat gaat tot de kleinste afmetingen die je met het blote oog nauwelijks kunt zien, ultraprecies en met een hoge nauwkeurigheid. Wij zijn toeleverancier in o.a. de ruimtevaart, de medische industrie en de voedingsmiddelen branche. De ontwikkelingen in deze sectoren gaan snel en het is onze uitdaging om voorop te lopen. Innovatie en efficiëntie zijn voor ons belangrijke kernpunten. Zo zijn wij niet alleen leverancier maar ook een meedenkende partner. Dat is onze kracht."

"Ondernemerschap draait om innoveren en investeren. Investeren in ons bedrijf maar zeker ook in onze mensen. Hier werken veel techneuten, echte vakmensen. Het is heel specifiek werk. We vinden het belangrijk dat onze mensen mogen leren. We leiden o.a. zelf op en betrekken ons personeel ook bij het proces, zoals de aanschaf van een nieuwe machine. Vertrouwen en een informele werksfeer staan in ons familiebedrijf centraal. Belangrijk want door de snelle ontwikkelingen in de markt wordt er ook veel van onze mensen gevraagd.”

Gunfactor
“De roots voor SAM Precision liggen in Sint Anthonis. Daar komen we vandaan en hebben we ons allereerste product gemaakt. De groei van ons bedrijf kon daar helaas niet gefaciliteerd worden. We hebben toen bewust gezocht naar een goede vestigingsplek in de regio. In Cuijk hebben we deze gevonden. Misschien lag een verhuizing richting Brainport in Eindhoven meer voor de hand maar we vinden juist die afstand en de gemoedelijkheid hier prettig. We werken hier intensief samen met de scholen om jeugd enthousiast te maken voor de techniek. Ons personeel komt ook veelal hier uit de regio. Op bedrijvenpark de Beijerd en ’t Riet hebben we een goede samenwerking met andere omliggende bedrijven. Er is echt een gunfactor.”