Stijn Welten: Zoethout Pallets (Katwijk)

Stijn Welten: Zoethout Pallets (Katwijk)

“We zijn hier als ‘nieuwkomers’ heel hartelijk ontvangen”

‘’Mijn vader en ik waren op zoek naar een ideaal terrein voor het starten van ons nieuwe bedrijf. In de haven van Cuijk – aan de Korte Oijen in Katwijk – vonden wij dé perfecte locatie. Een plek waar we als ‘nieuwkomers’ heel hartelijk zijn ontvangen. Zijn jarenlange ervaring in de palletbranche en mijn vooruitstrevende blik waren een goede combinatie.

Nieuw leven voor pallets
Veel mensen weten inmiddels wel dat we hier op het industrieterrein zitten. Wat we doen, is voor velen wel de vraag. Kort gezegd leveren we nieuwe en gebruikte pallets in gewenste kwaliteit en afmeting aan alle soorten bedrijven. Overtollige pallets halen we op. Deze worden zorgvuldig gecontroleerd en gesorteerd. Door ons vakkundig personeel worden gebreken gerepareerd, zodat de pallet weer in originele staat verkeerd. Onbruikbare pallet? Dan recyclen we het hout. Aan de ene kant om te gebruiken bij de reparatie van andere pallets. En wat overblijft voeren we af naar lokale recyclingbedrijven, hier wordt ons houtafvel verwerkt tot houtsnippers die dienen als nieuwe grondstof. Op deze manier kunnen we meer als 90% van de pallets wat hier binnenkomt hergebruiken.

Perfecte ligging
Hoe we vanuit Drimmelen - een plaatsje aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch, net boven Breda – in Cuijk uitgekomen zijn? Dat heeft te maken met dé perfecte ligging voor het type bedrijf dat we wilden opzetten. We waren op zoek naar een locatie met veel industrie in de buurt. Met plaatsen als Wijchen, Nijmegen, Oss, maar ook Venray in de buurt zit je hier dan goed. Inmiddels is Zoethout Pallets uitgegroeid tot een belangrijke speler in de logistieke branche, met 7000m2 opslag en ruim 40.000 pallets op voorraad. Dagelijks voorzien we met eigen transport veel bedrijven in deze regio van onze nieuwe en gebruikte pallets.

Gemoedelijk
We mogen dan afkomstig zijn van de andere kant van Brabant; je merkt dat dat geen verschil maakt. Hier in de omgeving van Cuijk is het allemaal erg gemoedelijk. Dat merkten we vanaf het begin. We hebben alle medewerking gekregen van de gemeente en ook met verschillende instanties, zoals ROC De Leijgraaf, en andere ondernemers uit de buurt zijn de banden goed. Men helpt elkaar waar het kan en gunt de ander ook wat. Dat is fijn. Dat je daarnaast je zaakjes goed op orde hebt, is voor ons niet meer dan vanzelfsprekend. De combinatie van deze (ondernemende) omgeving én onze wijze van ondernemen heeft ervoor gezorgd dat we in drie jaar tijd een sterke groei hebben gerealiseerd.

Lokaal
Daarnaast vinden we het zelf ook belangrijk om betrokken te zijn in de regio. Zo sponsoren we verschillende verenigingen en voorzien we kinderdorpen – zoals in Haps - van pallets. Het is geweldig om te zien wat die kinderen met pallets kunnen bouwen!”

Wil jij je verhaal over ondernemen in de gemeente Cuijk delen op onze site, in de CuijkDoet-campagne? Neem dan contact met ons op via Lieke.Bogaert@cgm.nl. We komen dan snel langs voor een kort interview en een fotosessie. www.cuijkdoet.nl

www.facebook.com/CuijkDoet