Ronald van Elst, Van Elst Containerverhuur

Ronald van Elst, Van Elst Containerverhuur

‘Verhuizing naar Bedrijvenpark Laarakker heeft ons bedrijf enorme boost gegeven’

De verhuizing naar Bedrijvenpark Laarakker heeft ons bedrijf echt een enorme boost gegeven. Eerst waren we ‘die van die blauwe wagens’ uit Sint Agatha. Nu zeggen ze ‘het is geen kleine jongen meer die Van Elst’. En dan te bedenken dat we in Sint Agatha ook een groot bedrijventerrein hebben en er geen wagens bij zijn gekomen. We hebben alleen onze dienstverlening uitgebreid. Door het nieuwe pand zijn we letterlijk én figuurlijk zichtbaarder geworden.

Particulieren
Onze ouders zijn in de aardappelhandel begonnen. Ze zijn toen met één auto en zeven containers verder gegaan in het transport. Inmiddels is Van Elst Containerverhuur flink uitgebreid. We hebben nu vier pijlers waarin we actief zijn: containerverhuur, transport, afvalinzameling en verkoop van zand en grind. Niet alleen voor de zakelijke klant, maar zeker ook voor particulieren. Deze vier pijlers zijn ook terug te zien in ons aangepaste logo. 

We hebben in ons pand een kleine milieustraat ingericht, waar je altijd droog en uit de wind staat. Hier nemen we onder andere hout, puin, papier, ijzer, groenafval, sorteerbare bouw en sloopafval en niet sorteerbare BSA/restproducten in. Daarbij heb je de keuze om alles zelf te sorteren – wat goedkoper is – of om snel te lossen. Is je aanhanger leeg, dan kun je hem eventueel (laten) vullen met zand of grind. Net wat je nodig hebt. We staan – met uitzondering van zondag – iedere dag van 08.00 tot 17.00 uur voor u klaar.

Familiebedrijf
We zijn echt een familiebedrijf. Mijn zus Carola zit sinds vorig jaar ook in de zaak; we vullen elkaar perfect aan. Samen met mijn moeder is zij het gezicht op kantoor. Mijn vader rijdt – net als ik – ook nog steeds op de vrachtwagen. En mijn zoon hoort tot de vaste groep van zaterdaghulpen die we hebben. Samen met onze vaste werknemers en flexibele oproeppool hebben we een prachtig team om ons heen gebouwd.  We hebben zeven voertuigen, 230 containers en inmiddels – voor route-afvalinzameling bij verschillende bedrijven in de regio – ook al weer 135 rolcontainers. In Sint Agatha groeiden we uit ons jasje.

Centrale locatie
Dan is de vraag: waar wil je zitten? Onze klanten zitten met name tussen Venray en Nijmegen en we wilden dat onze nieuwe vestiging goed bereikbaar is vanuit onze locatie in Sint Agatha. Dat je makkelijk even op en neer kan. Dan ga je overal in de regio kijken, zoals in Cuijk en Katwijk. Op Bedrijvenpark Laarakker vonden we een plek waar we niet alleen nu, maar ook in de toekomst, goed zitten. Onze grote hal – met de in het oog springende vijf meter hoge boog, die ervoor zorgt dat er naast de wanden geen enkele pijler is gebruikt – is echt toekomstbestendig en duurzaam gebouwd. Daarnaast hebben we veel geautomatiseerd; zo krijgen de chauffeurs voortaan hun opdrachten via de tablet en hebben we hier een digitale weegbrug. We hebben samengewerkt met veel regionale partijen; dat vinden we belangrijk.

We hebben van de gemeente alle medewerking gekregen bij de realisatie van ons bedrijf op Laarakker. Dat is erg fijn. Het is hier in de regio ook goed ondernemen; het mooie – vind ik – is dat je hier echt jezelf kunt zijn. Ook op een bedrijventerrein als Laarakker, waar inmiddels al een flink aantal grote jongens zich hebben gevestigd. Het is een plek waar wij ons thuis voelen én waar we hopelijk nog meer MKB-ondernemers uit deze regio mogen verwelkomen.”

Neem voor meer informatie over Van Elst Containerverhuur een kijkje op de vernieuwde website www.v-elst.nl of bel: 0485-312089.