Marloes Kepser, directeur Kepser

Marloes Kepser, directeur Kepser

Hij wilde het beste voor de regio, omdat ‘zijn mensen’ hier wonen

“Ik ben echt ontzettend trots op ons personeel. Het zijn harde werkers, die altijd voor je klaar staan. Ze beschikken over ontzettend veel kennis en ervaring en zijn erg betrokken bij de zaak. Onze medewerkers zijn loyaal aan Kepser; sommigen werken hier zelfs al meer dan veertig jaar. Ze zijn écht het fundament van ons bedrijf; daardoor was het voor mijn broer Harry en mij makkelijker om te stap te maken en verder te gaan na het plotselinge overlijden van mijn vader vorig jaar februari.  

Veel mensen vroegen zich af wat er met het bedrijf zou gebeuren. Voor ons was dat meteen duidelijk. We hadden namelijk met onze vader al afgesproken dat we hem op termijn zouden opvolgen. Als klein meisje ging ik ieder weekend al mee naar het bedrijf; dan zat ik ergens op kantoor te kleuren. Daarnaast vind ik alles dat draait interessant. Ik heb hier vroeger ook vakantiewerk gedaan en werkte natuurlijk al zes jaar mee. Dat ik dit samen met mijn broer doe, daar kijkt niemand in het bedrijf dan ook van op. Alleen ging het veel sneller dan we ooit hadden kunnen denken. Dan is het fijn dat er medewerkers zijn waar je op kunt rekenen. Mannen die het snappen dat je je dag niet hebt door het verdriet; ze missen hem zelf tenslotte ook. 

Betrokken bij regio
Het is bijzonder om nog steeds terug te horen hoeveel hij voor mensen heeft betekend en dat op allerlei manieren. Zo had hij voor iedereen altijd een luisterend oor. Als medewerkers met problemen zaten, dan klopten ze zonder aarzeling aan. Was er een bijdrage nodig voor een initiatief in de regio, dan droeg hij zijn steentje bij. Hij bracht – zonder eigen belang – mensen bij elkaar die wel eens iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. 

Pap was betrokken bij heel veel verschillende stichtingen, clubs en initiatieven. Zijn passie voor techniek – en de kansen in de branche – liet hij niet alleen zien met de oprichting van TechnoPromo, zijn betrokkenheid bij de Vakopleiding, maar ook landelijk. Dat hij regionaal zo actief was, had ook een andere reden. Hij wilde het beste voor de regio, omdat ‘zijn mensen’ hier wonen. Die betrokkenheid zetten wij voort. Zo is Kepser sinds jaar en dag al nauw betrokken bij voetbalclub VCA uit Sint Agatha. In onze nieuwe shirts wonnen ze hun wedstrijd meteen flink. 

Lokaal samenwerken
We werken ook zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. Waarom zou je op internet gaan zoeken naar de goedkoopste als je vakmensen in je omgeving hebt? Heb ik een spandoek nodig, dan twijfel ik niet en bestel ‘m meteen bij Aben. Ons drukwerk wordt geleverd door Weemen. Di-visie heeft onze nieuwe huisstijl verzorgd en DplusM rolt deze verder uit in de campagne rondom onze open dag op 7 april. 

Op onze open dag is iedereen van harte welkom van 10 tot 16.00 uur. Dan kan iedereen zien wat we precies doen. Mensen hebben namelijk nog wel eens een verkeerd beeld over de metaal. Het zou zwaar en vies werk zijn. Neem hier een kijkje en ontdek de schone en veilige werkomgeving. Voor onze jongens is dit ook mooi. Zij kunnen nu laten zien wat ze dagelijks met zoveel passie maken. 

Vakopleiding Techniek
Ongeacht op welk niveau onze medewerkers werkzaam zijn; ik heb bewondering voor wat ze doen. Om feeling met hun werk te krijgen, ben ik namelijk zelf naar de Vakopleiding Techniek geweest. Alle facetten die wij binnen het bedrijf hebben, heb ik doorlopen. Mijn gevoel is toen weer bevestigd; wat onze mensen doen, is vakwerk.”