Ingrid Kloosterman, VierdaagseFeest Cuijk

Ingrid Kloosterman, VierdaagseFeest Cuijk

‘Als niemand het initiatief neemt, gebeurt er helemaal niets’

“Als je Vierdaagse-wandelaars vraagt naar het hoogtepunt van hun week dan wordt de doortocht door Cuijk ontzettend vaak genoemd. De opzwepende beats en motiverende woorden van DJ Jan zorgen ervoor dat de meer dan 30.000 lopers (40 en 50 kilometer) helemaal klaar zijn voor de laatste wandeluurtjes. Ook de pontonbrug beschrijft men als onvergetelijk. Koning Willem-Alexander kwam twee jaar geleden niet voor niets een kijkje nemen. Cuijk speelt gewoon een heel belangrijke rol in de Nijmeegse Vierdaagse. Daar ben ik ontzettend trots op.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Of ik ‘m zelf al eens gelopen heb? Nee, dat zal ik ook niet zo snel doen. Sterker nog: toen ik gevraagd werd voor de organisatie had ik echt werkelijk niets met de Vierdaagse. Toch heb ik geen moment getwijfeld. Als niemand het initiatief neemt, gebeurt er namelijk helemaal niets. Het is een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel dat ik heb, waardoor ik dat niet kan laten gebeuren. Daarom heb ik me ook jarenlang met veel plezier ingezet voor JVC Cuijk.

Thuis vinden ze me wat dat betreft knettergek. Maar ik vind het niet meer dan normaal. In mijn ‘ideale’ wereldbeeld neemt ieder zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Of je dan de zieke buurvrouw helpt, je inzet voor een sportclub of een evenement als het VierdaagseFeest organiseert; dat maakt mij niet uit. Gelukkig staan de mensen in de gemeente Cuijk voor elkaar klaar en delen steeds meer mensen mijn gevoel. Waar het jaren geleden lastig was om voldoende mensen bij elkaar te krijgen voor de organisatie; daar hebben we nu een jong en bruisend comité. We vullen elkaar alle zeven perfect aan. Ieder heeft zijn kwaliteiten.

Sponsors
Met de sponsoring heb ik een pittige klus op mijn bord. Zonder sponsoren kun je een evenement als het VierdaagseFeest Cuijk niet organiseren. Gelukkig hebben we hele trouwe sponsoren. Kijk bijvoorbeeld naar Auto Jetten; Dick belde vorig jaar meteen na de feestweek met de vraag ‘mag het iets meer’. Een geweldig gebaar!

Zo zijn er meer bedrijven waar we altijd op kunnen rekenen. Patrick Wolfs van Pura Catering bijvoorbeeld. Zij zijn als beste uit de aanbesteding naar voren gekomen die we samen met de gemeente hebben gedaan. De aankomende vijf jaar blijven ze de exploitatie op de Maaskade dus verzorgen. En ook Patrick Michiels van Primetime Eventtechniek + Eventstyling mogen we niet vergeten; zij zorgen er al jaren voor dat de Maaskade omgetoverd wordt toch een prachtige eventlocatie met een indrukwekkend podium en geweldig geluid.

Voor iedereen
Dankzij al die sponsoren lukt het ons ieder jaar weer om een evenement te organiseren waar echt iedereen van kan genieten. Dat is absoluut ons doel. Wij willen dat je zelfs als je weinig te besteden hebt toch kunt genieten van alle festiviteiten rondom de Vierdaagse. Ik vind het geweldig om te zien dat opa’s of oma’s samen met hun kleinkind in hun scootmobiel naar het vuurwerk komen kijken.

Bij de programmering letten we daarnaast ook op alle leeftijden. Zo hebben we dit jaar voor het eerst op maandagavond ook een kinderfilm op het programma staan. Die organiseren we in samenwerking met Industry Bioscoop, die later dit jaar in Cuijk gaan openen. Een prachtige ontwikkeling waar ik persoonlijk erg blij mee ben. Een mooie aanvulling op de horeca en de Schouwburg – daar kunnen we alleen maar trots op zijn als je het mij vraagt.

Actueel programma
In de periode voorafgaand aan het VierdaagseFeest Cuijk kunnen wij alleen maar zeggen dat het absoluut weer zeven dagen feest wordt. Over bands en dergelijke kan ik nog niets verklappen. We zijn volop in gesprek… Via onze Facebook-pagina www.facebook.com/vierdaagsefeest.cuijk/ en website www.vierdaagsefeestcuijk.nl/ blijf je op de hoogte.”