Gert Verspuij van Verspuij Projecten

Gert Verspuij van Verspuij Projecten

‘Op onze nieuwe stek hebben we alle plek voor jonge techneuten’

“De behoefte aan een eigen stek voor Verspuij Projecten werd steeds groter. Een plek waar we jonge, enthousiaste techneuten kunnen opleiden in het vak. Waar we ruimte hebben om machines op te slaan voor volgende projecten. Waar onze engineers zaken kunnen ontwikkelen. Een plek waar we met het team en klanten samen kunnen zijn. Niet alleen om te vergaderen, maar om elkaar ook écht te ontmoeten bijvoorbeeld tijdens een lunch.

De perfecte plek voor Verspuij Projecten hebben we gevonden aan de Van Galenweg in Cuijk.  Vanaf 1 maart 2021 is de kavel van ons. Medio april starten we met de grondwerken, gevolgd door de bouw. Als alles goed gaat, kunnen we de deuren in het najaar van 2021 openen.

Verspuij Projecten
Wat wij doen? Bij Verspuij Projecten adviseren, ontwerpen en realiseren we al ruim een decennia hoogwaardige installaties. Dat doen we bij toonaangevende opdrachtgevers in de zorg, industrie en utiliteit. We zijn vooral actief in de werkvoorbereiding én projectbegeleiding. Vaak zit de moeilijkheidsgraad nog niet eens in de installaties zelf, maar bij de planning er omheen. Een ziekenhuis moet bijvoorbeeld wel gewoon in bedrijf blijven. 

In de toekomst willen we nog meer als partner fungeren van onze klanten. Daarnaast doen we steeds meer eigen projecten, waarvoor we – met het oog op de circulaire economie, waarbij goede apparatuur een tweede leven krijgt – meer ruimte nodig hadden. Kortom: tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe plek voor Verspuij Projecten. 

Kavelkaarten
Je kan natuurlijk een bestaand bedrijfspand huren of kopen, maar dat sloot niet aan bij onze wensen. Gelukkig stuitte mijn oog per toeval op een spandoek van Kavelkaarten.nl. Het hing destijds recht tegenover het Barbecue Paleis van Nederlands Kampioen barbecueën Ralph de Kok in de Bontsestraat. Dat is een plek in Cuijk waar ik als fanatiek bbq-er graag kom.

Terug thuis heb ik de site Kavelkaarten.nl meteen bezocht. Hier kun je eenvoudig zoeken naar beschikbare kavels in de gemeente Cuijk. Je ziet hoe groot een kavel is. Maar ook wat voor bedrijfsvoering er mag in verband met geldende milieuzones. Ga je tijdens je zoektocht naar een geschikte kavel rondrijden, dan zie je overal lege velden, maar heb je geen idee of het een bouwkavel is én wat er mag. Wat dat betreft is Kavelkaarten.nl ideaal. Sterker nog: zonder was deze kavel aan de Van Galenweg mij niet opgevallen.

Toekomst
Ons nieuwe pand aan de Van Galenweg moet echt dé plek gaan worden waar jonge, enthousiaste techneuten zich verder kunnen ontwikkelen. Het is de bedoeling dat er ieder jaar ruimte is voor afstudeerders en stagiairs, zowel van het middelbaar- als hoger onderwijs. Zelf heb ik die kans jaren geleden gekregen bij een bedrijf in Nijmegen. Daar leerde ik mijn vrouw Istar kennen, waarmee ik inmiddels zeventien jaar met veel plezier in Cuijk woon. Niet dat ik ooit verwacht had, dat ik in Cuijk zou gaan wonen. Ik kom namelijk oorspronkelijk uit Tiel en mijn vrouw uit Wijchen. Daar hebben we eerst gewoond en wilden we ook graag bouwen. Tot we bij vrienden hoorden over een bouwproject aan het water in Cuijk. We waren meteen verkocht toen we de brochure zagen. Wat een prachtige plek!

Anker uit in Cuijk
Inmiddels ligt ons anker letterlijk én figuurlijk in Cuijk. Hier zijn onze twee kinderen geboren; hier voelen we ons thuis in de bourgondische gemeenschap die een mooie mix van echte Kuukse en mensen van elders vormt. Je kunt hier heerlijk fietsen en lekker uit eten. Op onze plek aan het water voelt het iedere dag als vakantie; dat zeggen mensen die bij ons op bezoek komen ook heel vaak. Zo duiken onze kinderen in de zomer ’s ochtends al in het water om te zwemmen. Maar je kunt natuurlijk ook gaan vissen of een stukje varen.”