Erwin Kersten en Martijn Willems Makelaardij Twan Poels & Makelaardij Martijn Willems

Erwin Kersten en Martijn Willems Makelaardij Twan Poels & Makelaardij Martijn Willems

‘Divers woonaanbod in Cuijk; voor iedere portemonnee wel een woning’

Het is goed toeven in Cuijk – daar zijn Erwin Kersten (Makelaardij Twan Poels) en Martijn Willems (Makelaardij Martijn Willems) het roerend over eens. “Dankzij de goede verbindingen zou je het bijna Nijmegen-Zuid kunnen noemen”, lacht Willems. “Met de trein en straks met de snelfietsroute sta je zo in Nijmegen. En dankzij de ligging aan de A73 zit het met de verbinding met de rest van Nederland én Duitsland ook wel goed”, vult Kersten aan.

Ze zien het allebei; de woningmarkt in Cuijk trekt aan. Willems vertelt: “We zien aan de ene kant mensen die al in de gemeente wonen, die doorgroeien in hun wooncarrière. Anderzijds komen er ook steeds meer kopers van buitenaf.” Dat is niet gek volgens Kersten. “Nijmegen, Malden, Wijchen en Beuningen zijn erg duur. Kijk je dan hier, dan krijg je écht veel meer huis en tuin voor hetzelfde geld. En laten we de voorzieningen niet vergeten. Daar doet Cuijk echt niet onder voor de eerder genoemde plaatsen.”

Water
Het water werkt als een magneet op geïnteresseerden van buitenaf, aldus de heren. Willems: “Natuurlijk zijn er in de omgeving meer plaatsen aan de Maas, maar in Cuijk benutten ze de ligging echt. Kijk naar de Heeswijkse Kampen. Je staat zo aan het strandje en kunt er prachtig wandelen. Nu de brasserie daar ook op het plein komt, wordt het helemaal genieten. Dat is goed voor de wijk.”

“De waterwoningen die in de Heeswijkse Kampen worden gerealiseerd hebben niet eens op Funda gestaan. Ze waren zo verkocht. Ook in de Cuijkse Tuinen gaat de verkoop goed. Als je Cuijk met tien, vijftien jaar geleden vergelijkt is het een heel verschil. Cuijk is – zelfs in crisistijd – blijven bouwen. En er blijven mogelijkheden. Nu Nutricia uit het centrum vertrekt, worden daar over een tijdje ook weer mooie kavels ontwikkeld”, legt Kersten uit. Wat daarbij opvalt is het diverse woonaanbod. “Voor iedere portemonnee is er wel een woning te vinden.”

Flow
Cuijk timmert aan de weg. De heren sommen op: er komt een bioscoop, er is net een nieuwe viswinkel geopend, De Bankier gaat uitbreiden, het centrum is in ontwikkeling, top voorstellingen in de Schouwburg, alle kansen om te recreëren (zelfs voor duikers) en ga zo maar door… Kersten: “En laten we evenementen als het VierdaagseFeest en de Kuukse elfkroegetocht niet vergeten.”

Waar de focus op woonvlak vaak op de Heeswijkse Kampen lijkt te liggen, daar zijn de makelaars juist positief gestemd over de hele gemeente. Willems: “Kijk naar de Valuwe; die wijk is natuurlijk prachtig opgeknapt. En ook de Padbroek houdt zijn natuurlijke karakter. Het IKC met de belevingstuin zijn ook een aanwinst voor Cuijk.” Kersten: “Als je kijkt naar de kernen, dan zie je daar ook een mooie doorstroming in de woningmarkt. Haps blijft daarnaast bouwen. De komst van de Randweg vormt daarbij voor de inwoners echt een enorme verlichting.”

Toekomst
De heren zijn positief gestemd over de toekomst voor Cuijk. Al zijn ze het over één ding absoluut eens. Het zou mooi zijn als er op korte termijn een mooi plan voor het Homburg-terrein komt.