Daniel Theunissen, YourFX

Daniel Theunissen, YourFX

 

"Ik kan me in de St. Martinuskerk creatief helemaal uitleven"

“Ik denk dat we volgend jaar maar drie shows organiseren in de St. Martinuskerk; Old meets new 3.0 was namelijk ook dit jaar razendsnel snel uitverkocht. En dan te bedenken dat het eigenlijk als grapje begon. Jaren geleden zag ik op YouTube beelden van een kerk waar een spectaculaire lichtshow plaatsvond. Daar heb ik pastoor Theo Lamers over verteld toen ik hem trof bij het VierdaagseFeest in Cuijk. We hebben er toen niets mee gedaan, maar het idee bleef door mijn hoofd spelen. Toen ik hem een jaar later weer trof bij het VierdaagseFeest heb ik ‘m weer aangesproken en hebben we een afspraak gemaakt.

Kerstverhaal
Wist je dat er in de St. Martinuskerk eigenlijk hartstikke veel mag? Natuurlijk kun je ‘m niet zomaar op stelten zetten; qua gedachte zit er wel wat achter, maar ik kan me creatief echt helemaal uitleven. Met mijn bedrijf YourFX zorg ik voor de lampen, lasers en andere special effects. De pastoor zorgt voor de verdere invulling. Dit jaar hebben de prins en zijn adjudant bijvoorbeeld het kerstverhaal verteld en het moderne popkoor Noisy Voices zorgde voor de muziek. Zo wordt het oeroude verhaal van Kerstmis ieder jaar weer op andere wijze verteld. Eén ding blijft hetzelfde; met de verlichting, lasers en effecten zorgen we voor een waar spektakel.

Special effects
Met YourFX doe ik veel in de regio. Niet alleen in opdracht, zoals bij de opening van het Merletcollege waar ik de vuurwerkshow voor heb verzorgd, maar ook als sponsor. Zo zorg ik voor de special effects op het podium van VierdaagseFeest Cuijk. Tijdens carnaval schiet ik heel wat confetti af en ook tijdens de aanstaande pronkzitting kunnen mensen mij aan het werk zien. Echt in mijn element ben ik bij grotere klussen, zoals Emporium waar ik verantwoordelijk ben voor de effects bij alle podia. Maar net zo makkelijk zorg ik voor spektakel tijdens het Megapiratenfestijn in het Gelredome. Zo ga ik het hele land door.

Locatie
Ik ben in 2014 met YourFX gestart. Inmiddels weten klanten uit binnen- en buitenland mij te vinden. Naast de shows verzorg ik namelijk ook de verhuur van professionele apparatuur. Mijn spullen gaan dan bijvoorbeeld naar België, Duitsland en zelfs Groot-Brittannië. Vaak komen klanten de spullen zelf bij mij ophalen. Ik zit met mijn bedrijf op de Ewinkel; afslaan bij de McDonald’s en je staat bij mij. Dat is qua locatie natuurlijk perfect.

Sponsors zijn nodig
In Cuijk wordt ontzettend veel georganiseerd; het is belangrijk dat dat blijft gebeuren. Anders zoekt men het toch elders. Ik ben dan ook van mening dat we er alles aan moeten doen om deze generatie in Cuijk te houden. Dat doe je met evenementen als de Kroegetocht en het VierdaagseFeest Cuijk. Zij kunnen niet zonder sponsoren. Daar ben ik me echt van bewust. Ik vind het fijn dat ik zo iets kan betekenen voor de omgeving waar ik woon.